Rån i Mariehäll – bakbundna i hemmet

Rånet skedde i en villa under söndagskvällen.
Rånet skedde i en villa under söndagskvällen.
På söndagskvällen slog rånare till mot en villa i Mariehäll i västra Stockholm. 5-6 personer ska ha tagit sig in i villan och bakbundit en kvinna och ett barn innan de genomsökt villan och sedan använt familjens lyxbilar som flyktfordon.
– Familjen hade en Audi A6 i finare modell , det finns en förkärlek för sådana bland kriminella, säger Sven Erik Olsson polisens presstalesperson.

Under söndagskvällen klockan 21.45 skedde ett rån i en villa i Mariehäll i Bromma. Dörrklockan ringde i familjens villa när kvinnan öppnade trängde sig fem eller sex personer in i bostaden och band fast henne och hennes unga barn för att sedan plocka på sig mobiltelefoner, smycken och andra värdesaker. Några av personerna hade pistolliknande föremål.

Enligt polisen var det en granne som slog larm om rånet.

– De är chockade naturligtvis, det är en uppskakande händelse. Det var ett yngre barn i huset, säger Sven Erik Olsson polisens presstalesperson till Mitt i Bromma.

Rånarna använde sedan familjens två exklusiva bilar som flyktfordon och händelsen rubriceras som grovt rån. Bilrån har blivit allt vanligare och de händer inte av ren tillfällighet menar Sven-Erik Olsson.

– Det har ju varit ganska många händelser där man gjort inbrott för att komma in och ta bilnycklar innanför dörrar. Familjen hade en Audi A6 i finare modell , det finns en förkärlek för sådana bland kriminella, säger han.

Att rånarna tränger sig in när personer är hemma kan till exempel hända när boende har annonserat ut ett exklusivt föremål på sidor som blocket. Polisen rekommenderar att man inte skriver ut sin adress om man ska sälja dyra föremål.

– Man ska aldrig annonsera ut något exklusivt och låta folk komma hem till en. Vi har haft bostadsrån där någon annonserat ut en klocka för flera hundratusen och dumt nog talat om hemadressen, säger Sven-Erik Olsson.