Maskerade rånare på fri fot efter guldkedjestöld

misstänkt våldtäkt i Upplands väsby
Polisen hoppas de misstänkta gärningsmännen har fångats av övervakningskameror i området.
Två gärningsmän, med mössor eller huvor för ansiktet, slog och sparkade en annan man i Upplands väsby centrum under förmiddagen. De fick med sig en guldkedja och är ännu på fri fot.
– Vi undersöker om de kanske fastnat på övervakningskameror, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen.

Det var klockan 09:42 som polisen fick in larmet om ett rån i Väsby centrum. Två gärningsmän, maskerade med mössor eller huvor, ska ha slagit och sparkat en annan man och stulit en guldkedja. Den misshandlade mannen är förd till sjukhus.

– Jag har inga uppgifter om hans tillstånd, mer än att vi hört honom och han var fullt talbar, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen.

Rånarna beskrivs som mörkklädda och de sprang från brottsplatsen, som är på kavallerigatan. Polisens hundpatrull spårade mot Vilundahallen men tappade spåret, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen hoppas på kamerahjälp

Männen är ännu på fri fot och polisen har lämnat brottsplatsen, efter att ha hört målsägande och gjort vissa undersökningar, bland annat om de kan få hjälp av övervakningskameror.

– Vi kollar om det finns kameror i området eller närområdet. Men det är för tidigt att säga något om ifall de fastnat på film, säger Eva Nilsson.

Har ni fått in några vittnesmål?

– Jag vet inte om det fanns några vittnen. Det fanns ju en som larmade, som inte var drabbad. Men om vederbörande sett någonting vet jag inte, säger Eva Nilsson.