Våldtog kvinna på massagesalong – får fängelse och utvisning

våldtäkt
Kvinnan vittnar om att man var hotfull. Han ska bland annat ha hållit en "kvittopinne", en vass pinne man trär kvitton på, mot hennes hals.
En 34-årig man bokade förra året en tid på en massagesalong i Järfälla. Men massagen övergick till en våldtäkt som pågick i nästan två timmar.
Mannen döms nu för våldtäkt och övergrepp i rättssak till fängelse och utvisning.

Det var i september förra året som en kvinna på en massagesalong i Järfälla fick ett telefonsamtal av en man som ville boka en tid.

Två timmar senare dök två män upp. Kvinnan har i förhör uppgett att hon redan då kände sig osäker på situationen och förklarade att hon bara kunde ta emot en av dem, varpå hon bad den andra gå därifrån. Det gjorde han också och kvinnan låste dörren efter honom.

Den andra mannen fick följa med till massagerummet och hon började massera mannens armar.

Hotades med ”kvittopinne”

Deras bild av vad som hände sedan skiljer sig. Enligt kvinnan drog mannen henne till sig så att hon hamnade ovanpå honom. Därefter klädde han av både henne och sig själv och våldtog henne.

Hon beskriver mannen som både våldsam och hotfull och att han bland annat kastat henne så att hennes knä flög in i ett element. Den 34-årige mannen ska också ha tagit en ”kvittopinne”, en vass pinne som man trär kvitton på, och hållit hotfullt mot hennes hals.

Han ska ha sagt att om hon anmäler detta till polisen så ska han ”katastrof, här, kompis”, vilket hon uppfattade som ett hot om att han skulle komma tillbaka och döda henne.

Blev ignorerad av förbipasserande

Våldtäkten pågick enligt kvinnan i två timmar innan mannen gick därifrån. Hon sprang därefter ut på gatan och berättade för två förbipasserande om vad som hänt. Hon blev ignorerad och sprang i stället in igen och ringde polisen.

Den 34-årige mannen hävdar att han gick till salongen för att få hjälp mot ryggont. Han erkänner visserligen att de två haft samlag, men menar att han blivit erbjuden sexuella tjänster i utbyte mot pengar. Ett erbjudande han säger sig nappat på.

Tingsrätten: Mannens version har luckor

Tingsrätten bedömer bådas berättelser som i stora drag trovärdiga. Båda har redogjort för detaljerade händelseförlopp, men mannens version bedöms i vissa avseenden som irrationell.

Bland annat skriver tingsrätten att det är svårt att förstå varför mannen ”som enligt egen utsago sökt sig till massagesalongen på grund av ryggont och i syfte att få just en massage, skulle inge sig i en sexuell handling på det sätt som han beskrivit.”

Mannen har inte heller på ett trovärdigt sätt lyckats förklara varför hans fingeravtryck hittats på kvittopinnen.

Döms till fängelse och utvisning

Dessutom styrks kvinnans version av intyg från läkare som vittnar om skador som troligen uppkommit under våldtäkten.

Mannen döms för våldtäkt. Orden ”katastrof, här, kompis” bedöms också vara ett hot för att hindra kvinnan att kontakta polisen och mannen döms därför även för övergrepp i rättssak.

För detta får han fängelse i tre år och sex månader och utvisning, med förbud mot att återvända till Sverige på tio år.