Bagisbo misshandlade flickvän till blödning i lungsäcken

18-åringen döms i Södertörns tingsrätt för nyårsmordet i en privatbostad i Tungelsta i Haninge.
Man döms till fängelse.
Den kvinnliga Årstabon misshandlades av sin pojkvän under längre tid.
En 51-årig Bagisbo har nu dömts till fängelse.

En Årstabo och en Bagisbo hade varit i ett par i drygt sju månader när relationen mellan helt förändrades. Den manliga Bagisbon spenderade vid den här tiden mycket tid i Årstabons lägenhet och just den här kvällen i februari år blev stämningen i lägenheten hotfull.

Druckit öl

Paret hade varit ute och tagit ett par öl kring Gullmarsplan och när de kom tillbaka till lägenheten började paret att bråka. Den kvinnliga Årstabon ville lyssna på musik men det var något den manliga Bagisbon inte tyckte passade sig. Efter en kamp om fjärrkontrollen puttade Bagisbon Årstabon ur soffan. Därefter slog han henne så hårt att hon fick näsblod. Hon gick då in på toa.

Ute i vardagsrummet hörde Bagisbon kvinnan prata i telefon och nämna hans namn. Årstabon ringde polisen. Det var först då allting urartade ordentligt.

Tryckte ner kvinnan i sängen

Den manliga Bagisbon drog ut kvinnan från badrummet och kastade in henne i sovrummet. I sängen höll han sin hand över kvinnans ansikte och tryckte den andra handen över hennes ögon. Därefter vände Bagisbon på kvinnan och tryckte henne ner i täcket så att hon inte kunde andas.

Plötsligt kände den kvinnliga Årstabon ett knä i ryggen och kände att det small till. Hon förstod direkt att något gått sönder i henne och hon trodde att hon skulle dö. Då ringde polisen på dörren.

Den kvinnliga Årstabon fick föras till sjukhus på grund av sina skador och fick stanna i fem dagar. Knät i som Bagisbon hade satt i ryggen på Årstabon visade sig ha gett en blödning på vänstra lungsäcken.

Döms till fängelse

Bagisbon, en 51-årig man, har nu dömts till ett år och sex månaders fängelse skyldig till grov misshandel.

I domen framgår att det inte var första gången Bagisbon misshandlat Årstabon. Kvinnan har dock varit för rädd för att lämna den 51-åriga mannen.

Mannen nekar till brott.