Misslyckat rån mot varuhus – två gripna

Två personer kunde gripas efter efter en biljakt i Segeltorp på måndagsförmiddagen, misstänkta för försök till rån mot ett varuhus. Arkivbild.
Två personer kunde gripas efter efter en biljakt i Segeltorp på måndagsförmiddagen, misstänkta för försök till rån mot ett varuhus. Arkivbild.
Två personer kunde gripas efter efter en biljakt i Segeltorp på måndagsförmiddagen, misstänkta för försök till rån mot ett varuhus.
En person är fortfarande på fri fot.

Det var strax efter klockan tio på måndagsförmiddagen som personal på ett varuhus vid Kungens kurva upptäckte två maskerade personer, beväpnade med kofot och med någon typ av sprej, inne i företagets kassarum.

När de misstänkta tjuvarna ertappades sprejade de på personalen, och tog sig därefter ut ur varuhuset utan att ha fått med sig något. Utanför väntande en tredje person i en bil och de lämnade i riktning mot Gamla Södertäljevägen.

– Av en händelse kom en polisbil och körde upp precis bakom när de lämnade platsen. När patrullen fick uppgifter om rånförsöket blev det ett kortare förföljande innan bilen prejades av vägen, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisen.

En person kunde gripas i anslutning till bilen och två sprang från platsen. En av dem kunde gripas några minuter senare i en villaträdgård på Värnvägen, men den andra fortfarande är på fri fot.

De två gripna är i 20-årsåldern och misstänkta för försök till rån.