Min lokala hjälte

Man misstänkt som ”Cykelmannen” gripen

Blåljuskollen Haninge, måndag.
Blåljuskollen Haninge, onsdag.
En man, misstänkt för att vara "Cykelmannen", har gripits i Jordbro. Vi går igenom förutsättningarna. Och så fortsätter bostadsinbrotten. Här är Blåljuskollen Haninge, onsdag.

Nytt inbrott – nu i Tungelsta

Vid lunchtid på måndagen försökte tjuvar göra inbrott i ett villaradhus längs Söderbyvägen i södra Tungelsta.

– Familjen var hemma på ovanvåningen och hörde att någon försökte bryta sig in via dörren eller fönstret på nedervåningen. Familjen såg genom fönstret två män springa från platsen och sedan försvinna i ett fordon, som vi inte identifierat, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

– Vi hade även ett inbrottsförsök i Ösmo senare under dagen, förmodligen var det tjuvarna från Tungelsta som dragit sig söderut.
Den gångna helgen skedde tre bostadsinbrott i Västerhaninge, vilket Mitt i berättat tidigare.

– Det kan ju vara någon av de tjuvar som i förra veckan gjorde inbrott i Vega  som tagit sig söderut, men det är säkert några andra, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.


Läs mer: Tre bostadsinbrott i Västerhaninge gångna helgen


Man misstänkt som ”Cykelmannen” greps

Vid 16.50 på måndagseftermiddagen greps en man, som misstänks kan vara den man som kallats för ”Cykelmannen”, vid Höglundabadet i Jordbro.

Kort dessförinnan hade en kvinna i 20-årsåldern anmält att en man kommit med sin cykel och klappat henne på rumpan i Jordbro industriområde.

”Cykelmannen” har under hösten och vintern vid ett flertal tillfällen ofredat kvinnor och flickor, vid flera tillfällen sexuellt, på olika platser i Jordbro.

Mannen greps för sexuellt ofredande och fördes till Flemingsberg för förhör, och frigavs sedan. Polisen är förtegen kring hur mannen ställer sig till misstanken.


Läs mer: ”Cykelmannen” var framme igen – lyckades återigen undkomma polisen


– Vi identifierade en man som vi misstänker vara den man som klappat kvinnor på rumpan. Signalementen stämmer väldigt bra och detta stämmer väldigt väl överens med de tidigare historierna i Jordbro. Det känns bra att vi lyckats ta in en man till slut. Men vi är lite osäkra, vi ska nu gå igenom de andra ärendena, det här får ta den tid det tar. Vi behöver kontrollera uppgifter, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Enligt uppgifter till Mitt i Haninge beror Haningepolisens osäkerhet på att nyckelsignalementen på ”Cykelmannen” är att han alltid haft gul ”reflexbyggväst” på sig, något som flera manliga cyklister, framförallt kring Jordbro och industriområdet har, vilket gör att oskyldiga kan pekas ut. Polisen har också haft svårt att klarlägga hur ”Cykelmannen” ser ut i övrigt.

Lars-Göran Rehn vill inte kommentera våra uppgifter.

– Vi måste få jobba med detta ett tag nu, säger han.