Misstänkt inbrottstjuv anhållen

En misstänkt tjuv greps under lördagen i södra Stockholm.
En misstänkt tjuv greps under lördagen i södra Stockholm.
Polisen har gripit en man som misstänks vara den som bröt sig in i en villa på Lidingö under torsdagen – och som mötte villaägaren när denne kom hem.
Mannen greps i södra Stockholm under lördagen.

Det var i torsdags som en person kom hem till sin villa på Lidingö och möttes av en flyende inbrottstjuv. Sedan dess har polisen sökt efter en misstänkt gärningsman – något som gav resultat redan under helgen.

– Under fredagen kunde polisen, genom spaning och utredningsarbete identifiera en misstänkt man för det aktuella inbrottet, säger Fredrik Wallén, kommunpolis på Lidingö.

Anhölls under helgen

Åklagaren beslutade att anhålla mannen i sin frånvaro. Under lördagen greps den misstänkte mannen av polis.

Gripandet skedde i södra Stockholm.

– Den snabba identifieringen kunde ske tack vare att polisen kunde få in bra utredningsuppgifter specifikt efter torsdagens inbrott på Lidingö, säger Fredrik Wallén.

Misstänkt för fler inbrott

Mannen är även misstänkt för en rad andra inbrott runt om i Stockholm.

– Precis som vid de gripanden som skedde på Lidingö under valborgshelgen kan den nu aktuelle misstänkte betraktas som vaneförbrytare. Han är möjlig som misstänkt för motsvarande brott i hela Stockholmsområdet under den senaste tiden. Tack vare det snabba utredningsarbetet efter torsdagsinbrottet på Lidingö är det nu möjligt att ett antal olika stölder i hela Stockholmsområdet blir uppklarade, säger Fredrik Wallén.