ANNONS

Misstänkt för dådet vid Kärleksudden har häktats för ny attack

Norrviken
Mannen i 20-årsåldern häktades i maj för dådet vid Kärleksudden, men släpptes i augusti. Nu misstänks han för nya våldsbrott.
En man i 20-årsåldern häktades i maj misstänkt för mordförsök efter det brutala överfallet mot en äldre kvinna vid Kärleksudden i februari. Men i augusti hävdes häktningen – och nu misstänks mannen för ett nytt överfall och för att ha förberett ytterligare ett våldsdåd.
ANNONS

Det var den 26 februari som en äldre kvinna hittades medvetslös och blodig med en kraftig skallskada intill stranden vid Kärleksudden i Norrviken.

I slutet av maj häktades en man i 20-årsåldern misstänkt för mordförsök. Enligt uppgifter till Aftonbladet var kvinnan, som ännu inte har vaknat efter överfallet, helt okänd för den misstänkte gärningsmannen.

”Hjärnspöken” och ”tvångstankar”

Under tiden i häktet genomgick mannen en liten sinnesundersökning. Den visade att han vid tiden för gärningen kan ha haft en allvarlig psykisk störning, och en rättspsykiatrisk undersökning rekommenderades.

För frivården berättade mannen om “hjärnspöken” och “tvångstankar” – att han “ena dagen kan vara en person och dagen efter en annan”, enligt Aftonbladet.

”Alltid överväganden i utredningar”

Mannen nekade till brott och i augusti beslutade åklagaren Ewa Tengström att han skulle försättas på fri fot.

– Jag har inga kommentarer rent allmänt. Man gör alltid överväganden i utredningar baserade på utredningsläget och helheten i situationen. Man får göra överväganden hela tiden, säger hon till Aftonbladet.

Ny attack i friluftsområde

Nu misstänks mannen för att återigen ha attackerat en person. Det ska ha skett den 26 september i ett friluftsområde bara ett par kilometer från Kärleksudden. Han greps inte förrän den 1 oktober, detta efter att han hade förberett ytterligare ett överfall i samma område, enligt misstankarna.

Mannen har återigen häktats misstänkt för mordförsöket på den äldre kvinnan vid Kärleksudden. Dessutom sitter han häktad för de nya misstankarna, försök till grov misshandel och för förberedelse till grov misshandel.

Mannen nekar fortfarande

I det senaste häktningsbeslutet skriver tingsrätten att det finns risk att den misstänkte mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet.

ANNONS

Mannen nekar till både de nya brottsmisstankarna och till att ha utfört dådet vid Kärleksudden i februari.