Misstänkt våldtäktsman ville elda kommunhus

kniv
Mannen ska hållit en kniv mot ena kvinnans ansikte.
En man åtalas för att ha våldtagit två kvinnor i Väsby. Den ena kvinnan ska ha hotats med en kniv mot sitt ansikte.

En man som är hemmahörande i Väsby åtalas för två våldtäkter och två fall av olaga hot. Båda våldtäkterna ska ha skett i Upplands Väsby mot två kvinnor som båda är över 18 år.

– Båda våldtäkterna har skett inomhus, säger Ann-Marie Green, åklagare.

Den första våldtäkten skedd i december 2017. Mannen ska ha knuffat ner kvinnan i en soffa och slitit av hennes kläder. Kvinnan ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador. Han ska även ha hotat henne om att hon eller någon i hennes familj ska skadas allvarligt.

Höll kniv mot kvinnans ansikte

Mannen åtalas även för olaga hot mot kvinnan. I samband med våldtäkten ska han ha sagt att han kommer att skada eller döda henne.

Den andra våldtäkten ska ha skett i januari 2018. Mannen ska ha hotat kvinnan med en kniv som han hållit mot hennes ansikte. Han ska ha sagt att han kommer att skära henne om hon inte utfört sexuella tjänster och sagt att han har tillgång till en pistol.

– Det är naturligtvis jätteallvarligt att en person har fått en kniv mot ansikte och våldtagits.

Den ena kvinnan ska ha varit bekant med mannen sen tidigare men inte varit i en relation med honom. Den andra kvinnan hade stämt träff med mannen.

– De hade haft viss kontakt innan de träffades och det var då när de stämt träff som den här våldtäkten ska ha skett.

Mannen har förnekat brott gällande båda våldtäkter och olaga hot mot ena kvinnan.

Skulle hämta bensin och sätta eld på personal

Mannen åtalas även för olaga hot mot tre anställda i Upplands-Bro kommun. Vid ett tillfälle ska han ha besökt receptionen i kommunhuset och frågat om ekonomisk ersättning och hjälp till bostad. När personalen förklarade att hans ansökan hade avslagits sa han att han skulle hämta bensin och elda upp receptionen och de tre anställda.

– Han sa att han skulle hämta bensin och tända eld på huset men det finns ingenting som styrker att han faktiskt skulle göra det, han har inte köpt bensin eller så.

Mannen var tidigare boende i upplands-Bro, varför han hade ansökt om ekonomiskt bistånd där. Han har förnekat brott.