ANNONS

Efter vågen av mopedrån: En person häktad

moped rån sollentuna en gripen misstänkt häktad mopperån
Polisen arbetar intensivt med att hitta fler inblandade i senaste tidens mopperån i Sollentuna, enligt kommunpolis Johan Lundgren.
En person har häktats misstänkt för inblandning i de mopedrån som drabbat flera unga Sollentunabor de senaste veckorna.
ANNONS

De senaste veckorna har Sollentuna sett en kraftig höjning av mopedrån, enligt polisen. På tre veckor har åtminstone fem anmälningar gjorts.

I sociala medier har flera föräldrar delat med sig av berättelser om hur deras barn utsatts när de varit ute och åkt moped på kvällarna. En grupp föräldrar gick samman och organiserade mopedkaravaner, för att genom ökad vuxennärvaro skapa en tryggare miljö för ungdomarna.

Polisen tror fler är inblandade

Polisen sa sig jobba aktivt för att få bukt med problemet, och nu har man gjort ett genombrott. I fredags greps en person, som nu är häktad.

– Han är misstänkt för inblandning i flera mopedrån i Sollentuna, säger kommunpolis Johan Lundgren.

Har ni fler misstänkta?

ANNONS

– Vi jobbar vidare med olika utredningsåtgärder och håller förhör för att se om vi kan få upp misstankegraden på flera personer som kan misstänkas ha inblandning i det här.

Samtliga rån inom Sollentuna kommun

Så ni tror att det finns fler inblandade? 

– Baserat på de unga brottsoffrens vittnesmål och att rånen haft väldigt lika tillvägagångssätt finns det anledning att tro att det varit ett gäng killar som ägnat sig åt det här. Sen hur många de är och om det varit exakt samma gärningsmän vid alla rånen kan jag inte svara på.

Den häktade mannen är enligt polisen i vuxen ålder. Samtliga rån han misstänks vara inblandad i ska ha skett i Sollentuna.

– Vi har ett bra utredningsläge och jobbar intensivt för att se om vi kan komma vidare i samtliga av våra rån, säger Johan Lundgren.