Morden skakade Botkyrka 2017

Rikstens friluftsstad mord
Polisens tekniker på plats i Rikstens Friluftsstad den 7 november.
2017 var ett mörkt år på brottsfronten i Botkyrka. I Salem inträffade en explosion som hördes över stora delar av orten.

I Botkyrka inträffade flera mord. Två av dem inträffade genom skjutningar utomhus. Den 2 september sköts en 30-årig man till döds i centrala Storvreten. Den 29 oktober var det dags igen. En man i 20-årsåldern miste livet på en gångväg i Norsborg. Sökandet efter de skyldiga pågår fortfarande.

Utredningen av den tredje skjutningen som inträffade i Alby den 7 mars gick dock ovanligt snabbt. Dom kom redan i somras.

Karta: Alla 111 bekräftade skjutningar

Även två andra mord har gått till åtal. I påskas hittades två döda män efter en brand i Tullingeberg. Utredningen visade att de blivit brutalt mördade. I lägenheten hittades två svärd som misstänks vara mordvapen.

Och den 5 juni greps två män, misstänkta för att ha haft ihjäl en Botkyrkabo i ett skyddsrum på Eriksbergsåsen.

I Rikstens friluftsstad blev en man dödad med kniv den 7 november. Två män sitter häktade.

2017 var även ett rekordår för bostadsinbrotten och i december kom den friande domen i den uppmärksammade våldtäktsrättegången där en kvinna misstänks att blivit våldtagen av flera män. Bland det mest uppmärksammade i Salem var explosionen som hördes över stora delar av Salem natten till den 17 augusti.