Mordet på ”Tess”: Misstänkta mannen frias – utredning nedlagd

Den kvinna som hittades död vid Arlanda sågs senast vid liv i Jakobsberg.
Den kvinna som hittades död vid Arlanda sågs senast vid liv i Jakobsberg.
Den man i 50-årsåldern som varit misstänkt för mordet på Therése ”Tess” Karlsson, som hittades död i Arlanda förra sommaren, frias nu från misstankar. Utredningen kring honom läggs ner.
– Det fanns inte tillräckligt med bevis, säger åklagaren Jenny Karlsson.

Den 29 september hittades 44-åriga Therése ”Tess” Karlsson död i ett skogsparti mellan två parkeringsplatser i Arlanda. Hon hade legat där länge, kroppen var i dåligt skick, och hon hade inga ägodelar på sig. Polisen misstänkte mord.

Senaste gången hon sågs vid liv var den 18 augusti, utanför Nancys krog i Jakobsberg.

Kroppen tros ha fraktats till fyndplatsen

I oktober förra året begärdes en man i 50-årsåldern häktad. Förutom mord misstänktes han också för brott mot griftefriden.

– På grunden av platsen och sättet hon anträffas på tror vi inte att hon tagit sig dit själv och dött där, säger åklagaren Jenny Karlsson.

Mannen släpptes från häktet i januari, men misstankarna har kvarstått. Tills nu.

– Förundersökningen kring honom har lagts ner, säger Jenny Karlsson.

Varför? 

– För att bevisningen inte räcker till att väcka åtal.

Kroppen svårt sargad av sommarvädret

Det faktum att det gick en dryg sommarmånad innan Therése Karlssons kropp hittades har försvårat utredningsarbetet, menar Jenny Karlsson.

– Det var väldigt varmt förra sommaren också, så skicket på kroppen var inte särskilt bra, säger hon.

Kroppen var så illa däran att rättsläkarna inte ens lyckats fastställa någon dödsorsak.

Skulle vittna i annan rättegång

Therése Karlsson försvann strax innan hon skulle vittna i en annan rättegång, mot en man hon menade hade misshandlat henne sommaren innan. Polisen sa i ett tidigt skede att de ämnade undersöka eventuella kopplingar mellan de båda fallen.

– Jag kan inte kommentera vad vi kommit fram till, men vi har hört alla personer som varit i kontakt med Tess, säger Jenny Karlsson.

”Ser inte hur man skulle ta det vidare”

Utredningen kring den tidigare misstänkta mannen är nu nedlagd, men i och med att mord inte har någon preskriptionstid hamnar ärendet hos polisen igen.

– Jag skulle inte säga att polisen börjar om från noll, men jag kan inte se hur man skulle ta det här vidare i nuläget. Jag ser inte några konkreta utredningsåtgärder som måste vidtas, men det kan ju alltid dyka upp något nytt, säger Jenny Karlsson.