Man som misstänks för mordförsöket på Kärleksudden har släppts

Norrviken, äldre kvinna misshandlad, Kärleksudden
Det var vid Norrviken som den äldre kvinnan hittades medvetslös på marken i februari i år.
Den man som suttit häktad misstänkt för att ha försökt mörda kvinna i 80-årsåldern på Kärleksudden vid Norrviken i februari är släppt på fri fot. Men brottsmisstankarna mot honom kvarstår.

Det var den 26 februari i år som polis och räddningstjänst fick ett larmsamtal om att två personer gått genom isen vid Norrviken i närheten av Rotebro.

Vid sökningen längs strandlinjen hittade man inga tecken på att någon hamnat i vattnet. I stället fann man en kvinna i 80-årsåldern med skallskador som låg medvetslös på marken.

Sedan i slutet på maj har en 20-årig man suttit häktad, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Men den häktningen hävdes i går.

– Det innebär att han är försatt på fri fot, säger chefsåklagare Anders Hirsch.

Ber USA om hjälp

Mannen är dock fortfarande misstänkt och förundersökningen fortsätter.

I ett försök att ta utredningen framåt har man begärt rättslig hjälp från USA, något Aftonbladet var först att rapportera om. 

Vad den hjälpen består i vill Anders Hirsch inte kommentera.

– Det var en begäran som fördes fram i samband med att man skickade in begäran om förlängd åtalstid till Attunda tingsrätt.

Offer och misstänkt ska vara obekanta sedan tidigare

Förutom att man inväntar den rättsliga hjälpen från USA har man åtminstone ett vittnesförhör som man inte hunnit utföra, därav begäran om förlängd åtalstid.

Anders Hirsch vill inte gå in på några detaljer om kvinnans hälsa, eller huruvida hon och den misstänkta mannen har någon tidigare relation, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska de vara helt obekanta med varandra.