Mordmisstänkte 16-åringen ska undersökas av läkare

Tonårig pojke dödad med yxa invid Landsnoravägen i Sollentuna.
Pojken ringde själv till polisen.
Den 16-årige pojke som misstänks för mordet på sin jämnåriga kamrat ska genomgå en sinnesundersökning.
– Det innebär att min klient kommer att få träffa en läkare men när och hur, det vet vi inte, säger den misstänktes advokat Rickard Appelberg.

Utredningen av yxmordet i Sollentuna på en 16-årig elev från Fribergaskolan fortsätter. Den misstänkta pojken har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

I samband med häktningen meddelade rätten att det kommer att genomföras en sinnesundersökning, då ska läkare avgöra om det ska göras en rättspsykiatrisk undersökning på den misstänkte 16-åringen.

– Det ska inhämtas ett paragraf sju-intyg. Det innebär att min klient kommer att få träffa en läkare men när och hur, det vet vi inte, säger den misstänktes advokat Rickard Appelberg till Aftonbladet.

Många frågor

Mordet har väckt stor uppmärksamhet i media med tanke på att de inblandade var så unga och att de tidigare kände varandra.

Frågan många ställer sig är hur det kunde gå som det gick.

Något direkt motiv ville åklagaren, Rickard Wahlqvist, inte gå in på när Mitt i pratade med honom i veckan.

– Jag vill inte gå in på händelseförlopp eller motivbild eller så. Men det är ju en väldigt tragisk händelse. Mord är alltid tragiska, särskilt när det är så unga personer inblandade, sa Rickard Wahlqvist då.