Nackabo greps med laddad k-pist vid Slussen

Nackamannen åkte fast när han var på väg ut från Mcdonalds i Slussen
Nackamannen åkte fast när han var på väg ut från Mcdonalds i Slussen
Nackamannen tog bussen till Slussen. Polisen följde efter.
I Slussen gick 28-åringen in på Mcdonalds. När han kom ut grep polisen honom. Förgäves försökte han att slänga ifrån sig en väska med narkotika och en skarpladdad kulsprutepistol. 

Under måndagskvällen den 3 december hade polisen spaning på en 28-årig man i Nacka. Polisen följde efter honom genom ett skogsparti. Mannen försvann tillfälligt ur sikte men polisen fick syn på honom igen där han klev på en buss till Slussen.

Gick in på Mcdonalds

I Slussen gick 28-åringen in på Mcdonalds. När han kom ut gick polismannen som följt efter fram och sa ”Hej”, och presenterade sig som polis. 28-åringen såg enligt domen ut att frysa till och vände sig om för att fly. Samtidigt kastade han ifrån sig en väska.

Polismannen skrek att han var polis och att mannen skulle ta det lugnt. Först när fler poliser kom till platsen kunde mannen gripas. I väskan fanns narkotika och en kulsprutepistol, med en kula i loppet och tre kulor i magasinet.

Senare sökte polisen med hund igenom det skogsområde som 28-åringen passerat på väg till bussen.

Nekar till brott

28-åringen har enligt domen förnekat grovt vapenbrott, narkotikabrott och våldsamt motstånd. Han ifrågasätter enligt domen inte klassificeringen av det grova vapenbrotten men säger att det har ”förelegat speciella omständigheter”.

Han har nu dömts av Stockholms tingsrätt till fängelse i tre år och sex månader, bland annat för grovt vapenbrott, vapenbrott, narkotikabrott och dopningsbrott.

Domen går att överklaga.