Nadine vill kunna se Hammarbys matcher igen

Nadine Rehns advokat kommer jobba för att få hennes tillträdesförbud upphävt.
Nadine Rehns advokat kommer jobba för att få hennes tillträdesförbud upphävt.
Även om Hammarbysupportern Nadine Rehn fälls för våldsamt upplopp hoppas hennes advokat att hon ska få tillåtelse att gå på fotbollsmatcher igen.
– Tillträdesförbud är ju till för att hålla risksupportrar borta från matcherna, Nadine är ingen risksupporter, säger advokaten Peter Dahlqvist.

Nadine Rehn har åtalats för våldsamt upplopp och våld mot mot tjänsteman efter hon greps i Skärmarbrink före derbyt mellan Djurgården och Hammarby den 24 september. Samtidigt fick hon tillträdesförbud och portades hon från samtliga fotbollsmatcher i ett år.

Nadine Rehn har överklagat tillträdesförbudet. Hon skriver till åklagaren att hon är oskyldig till våldsamt upplopp. Dessutom anser hon sig inte vara någon risksupporter.

”Följer matcherna i positiv anda”

Jag är ej tidigare dömd för något idrottsrelaterat brott utan är en vanlig supporter som följer matcherna i positiv anda”, skriver hon.

Hon önskar att domstolen kallar Hammarby Fotbolls säkerhetsansvarige Göran Rickmer och supporterpolis som ansvarar för Hammarby som vittnen till rättegången.

Hammarbysupportern Nadine Rehn, 23. Greps vid Skärmarbrink för våldsamt upplopp. Anmäler själv poliserna för övervåld.

Hammarbysupportern Nadine Rehn med vänner på Hammarbymatch.

Film används som bevis

Åklagare Tove Kullberg tycker däremot att det är bevisat att Nadine Rehn har deltagit i ett våldsamt upplopp och därför ska vara fortsatt avstängd från att gå på fotbollsmatcher.

Hon har kallat en polis som har berättat att Nadine knuffade hans kollega som vittne. Dessutom vill hon visa bilder från polisens actionkamera.

Frågan om tillträdesförbud kommer att tas upp vid rättegången den 27 mars där Nadine Rehn och en manlig Hammarbysupporter står åtalade för våldsamt upplopp.

”Stötande att påstå”

Peter Dahlqvist hoppas att tillträdesförbudet ska upphävas oavsett om Nadine Rehn fälls för våldsamt upplopp eller inte.

– Att man med sådan emfas alltid driver tillträdesförbudet är bortom mitt förstånd. Grundsyftet med tillträdesförbud är ju att hålla borta risksupportrar från matcherna. Och det torde vara uppenbart att Nadine Rehn inte träffas av en sådan bestämmelse – det är nästan stötande att man påstår det, säger Peter Dahlqvist.