Närbutik i Haninge rånad – rånarna hade kofot

En närbutik på Sågenvägen i Vendelsö i Haninge har rånats.
En närbutik på Sågenvägen i Vendelsö i Haninge har rånats.
En närbutik på Sågenvägen i Vendelsö i Haninge har rånats på tordagsförmiddagen. Polisen jagade efter rånarna i ett skogsparti i närheten, och en person kunde gripas misstänkt för delaktighet i rånet.

Det var vid 10.30-tiden på torsdagen som polisen larmades om rånet i en närbutik på Sågenvägen i Sågen i Vendelsö.

De  tre förövarna var beväpnade med en kofot, hotade personalen och stal kontanter och cigarretter. De sprang sedan från platsen i riktning mot en skola alternativt fotbollsplan i området, enligt polisen.

Närbutikspersonalen uppgav för polisen att rånarna var unga killar, klädda i mörka kläder och samtliga med ryggsäck på sig.

Polisjakt i skogsområde

Personalen klarade sig fysiskt oskadda och patruller skickades ut i Vendelsö för att hitta vittnen. En hundpatrull sattes in för att spåra rånarna i flyktriktningen.

– Vi är där och jobbar fortfarande för fullt. De är ute och springer i något skogsområde i närheten. Vi pratar med personalen i närbutiken, och de är talbara, sade Eva Nilsson vid polisens ledningscentral vid lunchtid på torsdagen.

Efter spårning med hund hittade och grep polisen en person i närområdet misstänkt för inblandning i rånet.

Polisen uppger på sin hemsida på torsdagen att utredningsarbetet nu fortsätter med sammanställning av förhör och vittnesuppgifter.

Har du uppgifter om rånet i Vendelsö? Hör av dig till redaktionen! Mejla haninge@mitti.se eller ring 0735 – 513 120!

Åtta nya inbrott i Haninge: ”Väldigt tråkigt”