Norsborgsbo hade knarkcentral – får 5 år

kokain och en eurosedel
Polisen hittade stora mängder kokain och cannabis i lägenheten.
Nästan 2 kilo kokain och 13,4 kilo cannabis hittade polisen i en lägenhet vid Sätra torg i november 2016.
Nu har en Norsborgsbo dömts för grovt narkotikabrott. En Albybo och en Vårbybo friades för inblandning, men straffas för andra brott.

Polisen slog till mot den 31-årige mannen, när han satte nyckeln i lägenhetsdörren i Sätra den 29 november 2016. Därinne hittade de stora mängder narkotika, bland annat i väskor, plastkassar och kinderägg. Totalt rörde det sig om drygt 1, 8 kilo kokain och 13,4 kilo cannabisharts.

Dessutom fanns en laminatmaskin, en vacuummaskin och vacuumpåsar i lägenheten. Syftet var att packa upp, bearbeta, väga och förpacka narkotikan, innan det transporterades vidare för att säljas.

För att frigöra lägenheten i Sätra till narkotikahantering hade 31-åringen flyttat till en lägenhet i Norsborg i början av november 2016. Också där hittade polisen narkotika, vid en husrannsakan.

Nu har domen mot 31-åringen fallit, vid Södertörns tingsrätt. Han dömdes till fem års fängelse och utvisning, för grovt narkotikabrott. Bevisningen var bland annat dna från mannen, på flera av narkotikaförpackningarna.

Polisen gjorde tillslaget efter omfattande spaning och telefonavlyssning mot 31-åringen och flera andra misstänkta inblandade. Flera av dem besökte lägenheten i Sätra samma dag som tillslaget gjordes. Bland dem fanns två män i 30-årsåldern: en Albybo och en Vårbybo. Enligt åklagaren var de tre gemensamt engagerade i narkotikahanteringen, men bevisningen höll inte i rätten. Båda friades därför från att ha befattat sig med narkotikan i lägenheten.

I slutet av juli dömdes Albybon däremot till tre månaders fängelse för narkotikabrott, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd, efter att ha gripits två gånger i början av 2017. Han hade då så stora mängder narkotika på sig att den enligt domen måste ha varit avsedd för försäljning.

Också Vårbybon dömdes i slutet av juli, till dagsböter för brott mot lagen om förbud mot knivar. Han bar kniven när han greps i slutet av januari 2017, då han hade skjutsat en skottskadad man som senare avled till sjukhus.