Överfallet på Kärleksudden: Kvinnan fortfarande i koma

Norrviken, äldre kvinna misshandlad, Kärleksudden
Det var på den så kallade Kärleksudden, vid Norrviken, som polisen hittade den äldre kvinnan medvetslös på marken.
Den äldre kvinna som hittades medvetslös och blodig på Kärleksudden vid Norrviken har ännu inte vaknat.
En 20-årig man sitter häktad, misstänkt för mordförsök, skriver Aftonbladet.

Det var på eftermiddagen den 26 februari som polis och räddningstjänst fick ett larm om att två personer hade gått genom isen vid Norrviken i närheten av Rotebro.

Man hittade aldrig några tecken på att någon hamnat i vattnet, men vid sökningen längs strandlinjen hittade man i stället en kvinna i 80-årsåldern. Hon låg medvetslös med en blödande skada i huvudet.

Polisen kämpade med att samla in uppgifter som kunde ta utredningen vidare. Bland annat gick man ut i TV-programmet Efterlyst och bad allmänheten om tips. Utredningen försvårades också av att kvinnan var så allvarligt skadad att hon inte gick att prata med.

Kvinnan tidigare helt okänd för misstänkta mannen

En ung man anhölls i början på april, men släpptes efter bara en vecka då Attunda tingsrätt inte tyckte bevisningen räckte för häktning.

Men i slutet på maj riktade åklagaren in sig på en ny misstänkt. En 20-årig man som sedan dess suttit häktad, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Tidningen Aftonbladet publicerar nu uppgifter att den misstänkte mannen sedan tidigare är helt obekant med offret.

– Min klient förnekar brott, och bestrider att han på något sätt har varit inblandad i den gärning som målsäganden har utsatts för. Däremot har han själv efteråt uppträtt på ett sätt som gjort att polisen har behövt ställa vissa frågor till honom. De frågeställningarna har besvarats och han har lämnat adekvata svar, säger advokat Mikael Westerlund till tidningen.

Undersökning tyder på psykisk störning

Aftonbladet skriver också att mannen nyligen gick igenom en så kallad liten sinnesundersökning, som visade att han kan ha haft en allvarlig psykisk störning vid tiden då kvinnan blev överfallen.

Han har berättat om “hjärnspöken” och “tvångstankar” och att han “ena dagen kan vara en person och dagen efter en annan”.

Åklagarsidan vill inte kommentera den pågående utredningen.