Min lokala hjälte

Grova överfallsrån i Jordbro och Vendelsö

Blåljuskollen Haninge, måndag.
Blåljuskollen Haninge, måndag.
Två grova överfallsrån – och torrkokning tvingade brandmän att bryta upp lägenhetsdörr. Här är Blåljuskollen Haninge måndag, med helgens blåljushändelser.

Torrkokning tvingade brandmän att bryta upp ytterdörr

Vid 16.45 på fredagen larmades räddningstjänsten till en adress i Brandbergen med anledning av en misstänkt brand. Kraftig röklukt kom från bostaden. Brandmännen tvingades bryta upp lägenhetsdörren, men det visade sig handla om en torrkokning.

– Det verkar som att spisplattan glömts på, och att ingen var hemma. Rökutvecklingen fick nog grannarna att larma, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Sandstensvägen, Jordbro.

En 40-åring misshandlades på Sandstensvägen i Jordbro.

Man rånmisshandlad på parkering i Jordbro

En man i 40-årsåldern blev rånad och grovt misshandlad tidigt på lördagsmorgonen på en parkeringsplats på Sandstensvägen.

– Han kontaktade polisen från Södersjukhuset. Han verkar ha fått en del rejäla smällar i ansiktet, det verkar vara knytnäveslag, och han kan ha fått skador på tänderna. Han blev också av med ägodelar, men det är oklart vad, vi får se efter förhören, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Mannen var på väg hem när överfallet inträffade. Polisen tror att överfallet inträffade vid 5-tiden.

– Han har lämnat signalement men jag tror inte vi har kommit längre i fallet än, säger Lars-Göran Rehn.

 

Ungdom rånad av tre andra i Vendelsö

Vid 22.30 på lördagskvällen blev en ungdom i 16-17-årsåldern plötsligt påhoppad och misshandlad av tre jämnåriga ungdomar på Grindstuvägen i Vendelsö.

– De stal bland annat hans mobiltelefon. Alla tre misstänkta är identifierade och vi jobbar på i ärendet. Det verkar finnas vittnen, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Överfallet skedde på öppen gata.

En ungdom blev påhoppad och rånad i Grindstuvägen i Vendelsö.

En ungdom blev påhoppad och rånad på Grindstuvägen i Vendelsö på lördagskvällen.