Person död i en lägenhet i Tensta – misstänkt mord

En person har hittats död i en lägenhet i Tensta och en utredning om mord har påbörjats, enligt polisen. Enligt Aftonbladet ska det vara en kvinna som är avliden. En person är gripen.
– Vi försöker kartlägga den avlidna och den som gripits för att se om det finns några samband, säger Kjell Lindgren på polisens ledningscentral.

Klockan 10.58 larmades polisen ut till en lägenhet i Tensta. Där påträffades en person avliden under oklara omständigheter.

– Vi fick larmet via SOS om att vi skulle åka ut till den här lägenheten, säger Kjell Lindgren på polisens ledningscentral.

Han säger att eftersom de inte kunde per automatik utesluta någon naturlig dödsorsak så är det polisens skyldighet att påbörja en polisiär utredning.

Ska vara en kvinna

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den avlidna personen vara en kvinna och det ska enligt tidningens uppgifter ha varit en man som ringt på hos en granne och sagt att kvinnan legat död i lägenheten. När patrullen kom dit så ska hon legat död på sängen.

– Vi går inte ut med någon information kring den som avlidit och den som är gripen med hänvisning till förundersökningssekretess och för att vi inte underrättat anhöriga.

Vad gör ni nu?

– Vi försöker kartlägga den avlidna och den som gripits för att se om det finns några samband och historia dem emellan. Vi knackar dörr och pratar med alla som kan lämna uppgifter.

Teknikerna har kommit på plats och enligt Kjell Lindgren så ska man nu hålla ett ordentlig förhör med den som sitter gripen.

Artikeln uppdateras.