Nytt äldrerån i Västerhaninge – 20-åring anhållen

Ribbyskolan.
Ett tredje personrån har inträffat på kort tid i Västerhaninge, denna gång utanför Ribbyskolan, men förövaren i 20-årsåldern greps och anhölls. Polisen är förtegen om huruvida mannen kan ligga bakom helgens tidigare personrån mot äldre kvinnor i Västerhaninge.
En tredje äldre kvinna har utsatts för ett personrån i Västerhaninge – den manlige förövaren i 20-årsåldern greps och anhölls . "Det kan mycket väl vara samma person som ligger bakom helgens väskryckningar, men vi vill vara försiktiga i frågan än så länge", säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Vid 17.30 på måndagen skedde ett tredje personrån mot en äldre kvinna på kort tid i Västerhaninge. En man i 20-årsåldern gick plötsligt fram och slog ner en kvinna i 60-årsåldern utanför Ribbyskolan, tog hennes mobiltelefon och sprang från platsen.

Flera vittnen ska ha sett något av överfallet, och polisen fick snabbt uppgifter som ledde till ett gripande i närområdet.
Polisen är förtegen kring om mannen är bosatt i närområdet.
– Jag kan inte kommentera det i dagsläget, det råder en del oklarheter, säger Lars-Göran Rehn vid polisen.

Den 20-årige mannen sitter nu anhållen.

Läs mer: Äldre kvinnor bestulna, kläder sattes i brand – och rovfågelsdrama på Dalarö

Kan detta vara samma person som begått helgens två väskrån mot två andra kvinnor?

– Det kan mycket väl vara det, men vi vill vara försiktiga i frågan än så länge. Det är ju väldigt olika tidpunkter för alla dessa tre händelser, det är natt, kväll och dag. Men vi på lokalpolisområdet handlägger fallet, och det är möjligt vi har fler uppgifter senare, säger Lars-Göran Rehn.

Har mannen gjort några medgivanden?

– Jag tror inte att han gjort några medgivanden, nej.

Kvinnan ska inte ha fått några allvarlige fysiska skador i överfallet. Polisen var under måndagen extra synliga i Västerhaninge med anledning av helgens personrån.
– Även om vi har en person frihetsberövad kan det finnas skäl för oss att fortsätta vara synliga i Västerhaninge, säger Lars-Göran Rehn.