Polis levererade paket med 19 kilo cannabis

cannabis polis
Mannen fick paketleverans med narkotika – av polisen.
En polis klädde ut sig till bud och skulle leverera ett paket till en adress i Solberga. I paketet låg 19 kilo cannabis.
Nu döms mannen som försökte hämta ut paketet och hans flickvän för grov narkotikasmuggling.

I november förra året fick en 28-årig man ett samtal om att ett paket skulle levereras. Paketet innehöll 19 kilo cannabis. Vad mannen inte visste när han skulle ta emot paketet var att budet var en utklädd polis.

28-åringen greps direkt och nu döms både han och hans 45-åriga flickvän för grov narkotikasmuggling respektive medhjälp till grov narkotikasmuggling.

Skulle få 20 000 kronor

Mannen berättade i Södertörns tingsrätt att han fick ett uppdrag att ta emot ett paket med narkotika och att han skulle få 20 000 kronor för det. Paketet adresserades till den 45-åriga kvinnan i Solberga och hennes mobilnummer skulle användas för att avisera paketet, enligt 28-åringen utan hennes vetskap.

Mannen har erkänt medhjälp till narkotikasmuggling, men förnekat att han visste hur mycket narkotika som fanns i paketet.

Döms till fängelse

Tingsrätten anser att mannen borde förstått att paketet innehöll en större mängd narkotika och att det är bevisat i sms att kvinnan varit medveten om narkotikaaffären. Kvinnan har nekat till brott.

28-åringen döms till 3,5 års fängelse för grovt narkotikabrott. 45-åringen döms till 2,5 års fängelse för medhjälp. Vem som beställt eller skickat paketet är inte känt.