Välj ditt område
Polisbil i utryckning.
Polisbil i utryckning.

Polis tvångsomhändertog misshandlad man

Brott Misshandelsfall i Österåker slutade med att polisen tvångsomhändertog den misstänkta gärningsmannen. Utredning om psykiatrisk vård har inletts.

Under natten till tisdagen fick polisen ett samtal om att en person hade misshandlat två personer på Sockenvägen i Österåker. Ingen av offren uppgav att de behövde läkarvård.

Med hjälp av det signalement de två personerna lämnade kunde polisen identifiera gärningsmannen som gjorde en motanmälan att någon av de nämnda även hade slagit honom.

Tvångsomhändertas för vård

Polispatrullen bedömde att mannen behövde vård och beslutade att omhänderta personen och föra honom till ett sjukhus med psykiatrisk inriktning.

”Vårdbehovet är större än brottet”

– Polispatrullen på plats bedömer att vårdbehovet av den misstänkta gärningsmannen är större än brottet han är misstänkt för. De tvångsomhändertog mannen med stöd av lagen om psykiatrisk tvång och förde honom till ett sjukhus, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

Beslutet om tvångsvård kommer att prövas av en läkare. Ärendet utreds fortfarande.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död