Polisen: ”Angripa min familj fungerar inte”

Polismannen talar ut med Mitt i.
Polismannen talar ut med Mitt i.
Polismannen, vars fru utsattes för ett kidnappningsförsök, kommenterar nu saken för Mitt i. Han är bestämd i att händelsen inte kommer stoppa hans arbete. Åklagaren kopplar samman kidnappningsförsöket med den pågående hovrättsförhandlingen om ett förverkande av en streetracebil.

– Att angripa mina anhöriga för att få mig att vidta någon åtgärd, avstå åtgärd eller på annat sätt påverka processen fungerar inte i det här fallet och kommer aldrig fungera, säger polismannen till Mitt i på onsdagsförmiddagen.

Han vädjar också till media att respektera att han inte vill berätta detaljerat om kidnappningsförsöket, som alltså fick hovrättsförhandlingen kring ett förverkande av en omtalad streetracebil att skjutas upp tills i dag, onsdag.

Polismannen uppger att han just nu fokuserar på familjen.

Kammaråklagare Anna Stråth har tidigare under dagen sagt till Mitt i att det är sannolikt att kidnappningsförsöket har med hovrättsförhandlingen att göra.

Åklagare Marcus Ekman uppgav tidigare för Mitt i på onsdagen att polisen är i behov av tips för att komma vidare i utredningen, som rubriceras som försök till människorov.

Det var under tisdagsförmiddagen som kidnappningen ägde rum i Botkyrka. Polismannens fru lyckades alltså fly, men gärningsmännen försvann.

Uppgiftslämnare med god insyn i utredningen uppger för Mitt i att polisen direkt efter kidnappningsförsöket hämtade in flera personer med nära koppling till den beslagtagna bilen till förhör. Men samtliga förhörda personer ska senare ha släppts.