Polisen förbryllad över skotten på Gärdet

Polisen har ingen aning om vem som är mål för senaste tidens skjutningar.
Polisen har ingen aning om vem som är mål för senaste tidens skjutningar.
Söker alla möjliga förklaringar till varför just Sandhamnsgatan drabbas.
– Vi gör en kartläggning, men har inga bra svar än, säger polisens Kjell Lindgren.

Två skottlossningar har på kort tid drabbat Gärdet och Sandhamnsgatan. Vem som skjutit och vem som är målet förbryllar polisen.

– Vi kollar om det finns personer som är knutna till de här adresserna och som kan vara föremål för den här typen av hot. Vi gör en kartläggning, men har inga bra svar än, säger Kjell Lindgren på polisens mediecenter.

Polisen kollar också på alla möjliga inrapporterade händelser i närheten för att se om det finns samband med dessa. Men någon misstänkt skytt finns alltså inte.

– Vi jobbar med alla lösa knutar som man kan tänka sig, säger Kjell Lindgren.

Vid den första skottlossningen, natten till den 8 mars, hittades bland annat skotthål i en husfasad. Efter den senaste skjutningen, natten mot tisdagen, har polisen också gjort fynd som tyder på skottlossning. Skjutningarna har dock inte skett vid samma hus.

Ingen koppling till gammal skjutning

För nästan exakt två år sedan skottskadades en man vid Sandhamnsgatan. Men den skottlossningen har inget att göra med senaste tidens händelser, enligt polisen.

– Det vågar jag nästan avfärda. Det var en set up, där det stämdes träff mellan två personer på platsen. Det var en sinkadus att det skedde just där, säger Kjell Lindgren.

Polisen uppmanar Gärdesborna att inte känna oro för att råka illa ut.

– Man ska leva på som vidare, men inte heller vara rädd för att höra av sig till oss om man ser något som inte verkar stå rätt till, säger Kjell Lindgren.

Ökar ni er närvaro i området?

– Om vi hade något konkret att gå på skulle vi öka närvaron. Och nu när vi inte har det är det som att gå ut och leta var som helst i världen, säger Kjell Lindgren.