Min lokala hjälte

Polisen vill ha hjälp i mordutredning

En ung man sköts ner utanför Vårbyskolan den 28 januari. Han avled två dagar senare.
En ung man sköts ner utanför Vårbyskolan den 28 januari. Han avled två dagar senare.
Det finns fortfarande ingen misstänkt för mordet på en man i 20-årsåldern i Vårby Gård i slutet av januari. Men polisen tror att det finns flera som sitter på uppgifter som kan ta utredningen framåt, och vill nu att de träder fram.
– Vi har problem med koden att man inte pratar med polisen, säger Anders Poltén, kommisarie på grova brott Polisen syd.

Det var vid 21-tiden den 28 januari som en man i 20-årsåldern från Vårby skottskadades allvarligt på parkeringen utanför Vårbyskolan. Mannen förs till sjukhus, men avled två dagar senare.

Det finns fortfarande ingen misstänkt för mordet, men polisen tror att det finns flera vittnen till händelsen, eller de som har uppgifter att bidra med till utredningen.


Läs mer: Man död efter skottlossning vid skola


– Det är många som inte vill medverka i att ta utredningen framåt. Då blir vi bakbundna eftersom vi inte får den info vi behöver för att klara upp den här typen av brott, säger Anders Poltén, kommisarie på grova brott Polisen syd och spaningsledare för det aktuella mordet i Vårby Gård.

Polisen söker nu vittnen som har uppgifter om mordet, men ännu inte har gett sig till känna.

– Vi tror att det finns de som har filmat det här. Vi vill gärna ta del av det och det går bra att skicka in film anonymt, säger Anders Poltén.

Den som har uppgifter uppmanas ta kontakt med polisen på telefonnummer 11414.


Läs även Det är klart att mordet skapar oro, där en man i 20-årsåldern från Segeltorp skottskadades så allvarligt vid en skjutning i södra Skärholmen bara dagar efter mordet i Vårby, att han avled kort därefter.