De döda i Enebybergsvillan var far och dotter

Polisen tror att den misstänkta personen redan har hittats.
Polisen tror att den misstänkta personen redan har hittats.
Polisen går nu ut med att de hittade både far och dotter avlidna i huset i Enebyberg i fredags. Dottern påträffades en bit in i insatsen på ett sådant sätt att polisen inledde en förundersökning om mord. Inga fler personer eftersöks i fallet.

Under fredagskvällen åkte polisen på ett larm om en avliden person i ett hus i Enebyberg. När de kom till platsen påträffades en död man i 50-årsåldern och återupplivningsförsök påbörjades men misslyckades.

– När vi kom platsen påbörjade räddningspersonalen återupplivningsförsök på mannen men hans liv gick tyvärr inte att rädda, säger Patrik Zanders som är gruppchef för grova brott hos polisen till Mitt i.

En bit in i insatsen påträffades även en kvinna i 20-årsåldern inne i huset, dotter till mannen som tidigare hittats död.

– Dottern hittades på ett sådan sätt att en förundersökning om mord inleddes men vi söker ingen för mordet. Beträffande mannens död finns ingen brottsmisstanke, säger Patrik Zanders.

Ingen person söks för mordet

Polisen söker ingen för mordet på dottern och tror att de berörda personerna redan har hittats i huset.

– Det är far och dotter som har hittats döda. Förundersökningen om mord gällande dottern är fortfarande igång men den kommer troligtvis att avslutas inom kort. Mer än så kan jag inte säga med hänsyn till deras anhöriga.

Spekulationer om vad som ligger bakom vill inte polisen kommentera.

– Vi har våra misstankar men det väljer vi att inte gå ut med.

På frågan om varför det har tagit så lång tid att gå ut med information är förutom det känsliga fallet ett missförstånd från polisen under fredagen. De första uppgifterna som gick ut handlade om en avliden person.