Polisen utreder mordbrand i Botkyrka

Brand, misstänkt anlagd, i Eriksbergs industriområden 5 november 2017.
Det brann fortfarande i Eriksberg, men under kontroll, vid 11.30-tiden på måndagen.
Folk har setts springa från två bränder i industriområden natten mot måndagen i Botkyrka.

Larmet om den första branden kom Vid 00.30 från Gesällvägen i Eriksbergs industriområde. Samtliga personer som fanns i lokaler där två företag håller till evakuerades. 

Gasflaskor i byggnaden

Lokalerna blev helt övertända, men är nu under kontroll. Räddningstjänsten kommer under måndagen genomföra eftersläckningsarbete och har spärrat av närområdet eftersom fara fortfarande finns.

– Det finns gasflaskor i byggnaden och därmed explosionsrisk, det kommer även fortsatt vara viss rökutveckling under dagen och den ska man undvika, säger Patrik Johansson, operativ chef på räddningscentralen, Stockholms län.

Platsen är avspärrad av brandkåren fram till tisdag morgon. Därefter kan polisen göra teknisk undersökning.

Enligt insatschefen på plats är det acetylen det handlar om, och brandkåren kommer att ha det närmsta området kring de aktuella lokalerna avspärrade fram till tisdag morgon.

– Därefter kan polisen gå in och göra teknisk undersökning, säger insatschefen Ludvig Tejler.

Sprang rån platsen

En person sågs springa i från platsen. När eftersläckningsarbetet är klart kommer polisen göra en teknisk utredning. De har inlett en förundersökning om mordbrand, men vad som orsakade branden är ännu oklart. Inga personer ska ha kommit till skada i branden, meddelar räddningstjänsten.

Hjullastare brann i Skyttbrink

Vid halv sex på morgonen kom larm om en ny brand. Den här gången på Skyttbrinksvägen i Skyttbrinks industriområde. Här brann det i en hjullastare och enligt initiala uppgifter ska ungdomar ha setts springa från platsen. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

Mitt i Botkyrka Salem har inga uppgifter om det finns något samband mellan bränderna.