Polisen: ”Den värsta bilfärden jag har sett”

Kvinnan drack vin till maten. Tog sedan bilen hem.
Kvinnan drack vin till maten. Tog sedan bilen hem.
En kvinna körde onykter igenom Danderyd, nu döms hon till fängelse i en månad. Polisen som följde efter bilen vittnade om en mycket vinglig färd.

I augusti i fjol tog en kvinna i 40-årsåldern bilen hem efter en middag på stan. Hon hade parkerat sin bil vid Danderyds sjukhus och körde därifrån till Täby. Bilfärden gick pass vingligt att en poliskvinna som inte var i tjänst uppmärksammade bilen och följde efter.

När 40-åringen hade parkerat bilen gick polisen fram och identifierade sig som polis och sa till kvinnan att det var den värsta bilfärden hon hade sett.

En annan polisbil kom till adressen fem minuter senare och bilisten fick blåsa. Då hade hon 0,88 mg per liter i utandningsluften. Gränsen för grov rattfylla går vid 0,5 mg per liter.

Det blir fängelse för kvinnan

Kvinnan hävdar att det måste ha varit något fel på mätinstrumentet då hon bara hade druckit två glas vin innan maten. Hon invänder att hon inte kan ha haft det uppmätta resultatet. Hon säger också i förhör att det inte var mycket trafik på vägarna och färden hem gick bra.

Nu döms kvinnan till en månads fängelse för grov rattfylla.