Polisen tog halvt ton vattenpipstobak i beslag

Bilverkstad.
Polisen genomförde en razzia mot bilverkstäder i Botkyrka och Huddinge. Genrebild.
Polisen grep fyra personer under en razzia mot bilverkstäder och biltvättar i Botkyrka och Huddinge förra veckan. Två av dem har nu häktats.
Vid insatsen beslagtogs ett halvt ton vattenpipstobak, en större mängd misstänkt stöldgods och kontanter.

Det var onsdagen den 13 mars som polisen genomförde en razzia mot bilverkstäder och biltvättar i Huddinge och Botkyrka.

På en av bilverkstäderna beslagtogs ett halvt ton tobak som används till rökning av vattenpipor. Vid husrannsakningar hittades ytterligare vattenpipstobak, en större mängd misstänkt stöldgods och en större summa kontanter, skriver polisen på sin hemsida.

Tobaken är troligen insmugglad för att undgå punktskatter och tullavgifter och var på väg ut på svarta marknaden. Summan på den undanhållna skatten och avgifterna uppgår till omkring 1,5 miljoner kronor.

Två personer häktade

Tre personer greps vid razzian och ytterligare en greps nästa dag. Två av dem har nu häktats misstänkta för bland annat grov olovlig befattning med punktskattepliktiga varor. De andra två har släppts.

På en annan bilverkstad upptäcktes det att två av de anställda saknade arbetstillstånd. En av personerna var dessutom efterlyst. Ägarna av bolaget misstänks nu för brott mot utlänningslagen.

Polisinsatsen skedde i samverkan med Skatteverket och Arbetsmiljöverket, i syfte att motverka den organiserade brottsligheten.