Fem poliser stormade gasande bilist

Polisjakten slutade på en gräsmatta i Älta
Polisjakten slutade på en gräsmatta i Älta
Poliserna slog sönder samtliga bilrutor förutom framrutan.
Det hade effekt.
Föraren, en 22-årig man från Stockholm, slutade att gasa.

Halvett på natten fick polisen syn på personbilen på Flatenvägen i Tyresö. En slagning i polisens register visade att föraren förekom i registret och patrullen körde efter.

Bilisten körde in på Oxelvägen i Nacka kommun. Polisen hamnade bakom bilen och slog på blåljuset. Då accelererade den andra bilen.

Körde på fel sida

Föraren körde i riktning mot Älta centrum, i en fart av 90 till 100 kilometer i timmen. Framme vid Stensövägen körde föraren in på Stensövägen, på fel sida av vägen, och när vägen tog slut vidare ut på en gräsmatta där bilen fastnade. Föraren försökte att få loss bilen genom att gasa vilket ledde till att bilen snurrade runt.

Försökte ta sig loss

Fem poliser rusade fram medan föraren fortsatte att försöka komma loss genom att gasa. Poliserna slog då med sina batonger mot bilens glasrutor för att distrahera föraren och få honom att sluta gasa.

Samtliga rutor förutom framrutan slogs sönder. De två som satt i bilen, den 22-årige mannen och en passagerare som uppgav sig åka svarttaxi, kunde föras ut ur bilen och kontrolleras.

22-åringen, som är från Stockholm, visade sig ha en kniv och narkotika på sig.

Åtalas för elva brott

Stockholmaren åtalas nu för elva olika brott varav fyra handlar om det som hände i Älta den här natten: vårdslöshet i trafik, rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Enligt åtalet har 22-åringen erkänt.

Dom meddelas senare.

Händelsen inträffade i oktober 2016.