Man stal postbil – med tidningsbudet kvar i bilen

En minst sagt speciell postbilsstöld skedde tidigt på söndagsmorgonen på Kungsholmen. (Bilden och fordonet har ingenting med artikeln att göra.)
En minst sagt speciell postbilsstöld skedde tidigt på söndagsmorgonen på Kungsholmen. (Bilden och fordonet har ingenting med artikeln att göra.)
Ett minst sagd speciell postbilsstöld inträffade på Kungsholmen tidigt på söndagsmorgonen. En tjuv tog chansen att stjäla en postbil. Vad han inte visste var att tidningsbudet fanns i lastutrymmet. Tidningsbudet ringde polisen som kunde stoppa skåpbilen vid Henriksdal.

Det var klockan 05.20 som stölden inträffade på Kungsholmen.

Ett manligt tidningsbud skulle köra iväg med postbilen, men behövde först hämta något i lastutrymmet.

Då passade en okänd person på att hoppa in i förarsätet och köra iväg med postbilen – med tidningsbudet kvar i lastutrymmet.

– Jag tror inte att den här tjuven visste att personen fanns i lastutrymmet, de initiala uppgifter jag har pekar på det, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Tidningsbudet larmade polis genom telefonen, och fordonet stoppades vid Henriksdal på väg ut mot Nacka.

Biltjuven greps, och är förutom stölden misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. Tidningsbudet är oskadd.

Det blev inte människorov?

– Nej, det fanns ju inte något uppsåt i det hela, säger Eva Nilsson.

Maria Eklund, stationsbefäl vid Södermalmspolisen, bekräftar senare att tjuven inte visste att tidningsbudet fanns i bilen.

Hur reagerade tjuven när denne greps och förstod att tidningsbudet åkt med hela tiden?

– Det kan jag inte svara på, säger Maria Eklund.