Publik misshandlade domare under match

Domaren misshandlades efter att ha gått emellan publik och spelare.
Domaren misshandlades efter att ha gått emellan publik och spelare.
Under en reservlagsmatch mellan Bro IK och Roslags-Kulla IF i söndags blev en domare och en spelare misshandlade av publik.

Reservlagsmatchen mellan Bro IK och Roslags-Kulla IF från Åkersberga startade klockan 15.00 i söndags.

Det var i slutet av andra halvlek som tumult uppstod och polisen larmades till platsen klockan 16.30. Två åskådare började bråka med spelare i Roslags-Kulla IF som skulle hämta boll utanför planen, enligt uppgifter från Bro IK.

Åskådarna gick därefter in på planen och angrep spelarna. Domaren som gick emellan blev misshandlad och en spelare i bortalaget skallades.

– Sedan försvann de två personerna i publiken på en fyrhjuling, berättar Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Anmälan om misshandel

En anmälan har upprättats om misshandel. Andredomaren ska även ha rapporterat händelsen till Svenska fotbollförbundet.

– Inga av spelarna i hemmalaget säger sig känna igen personerna. Vi har inga vittnen. Det är många gånger så att det finns en tveksamhet inför att vittna. Folk förstår inte styrkan i lagen om övergrepp i rättssak, säger Albin Näverberg.

Bro IK kommenterar

Bro IK har kommenterat det hela på sin hemsida:

”Vi som förening tar självklart avstånd från allt våld och hot om våld och kan bara beklaga att något sådant här inträffar i anslutning till vår verksamhet”.

Man skriver även att domaren ska må bra under omständigheterna.

”Vi vill understryka att inga spelare från något av lagen var inblandade i detta på annat sätt än att försöka stoppa tumultet”.