Välj ditt område

Rånade Ica-butik – band fast anställd

Brott Ica Nära Krusboda utsattes för ett rån på lördagsmorgonen. En anställd tvingades öppna ett kassaskåp och hölls sedan fastbunden medan tjuvarna tog kontanter och tobaksvaror.

Vid 07-tiden på nyårsafton larmades polisen till Ica Nära Krusboda i Tyresö. I samband med att butiken skulle öppna ska två rånare ha tvingat en anställd att öppna ett kassaskåp. Den anställde ska sedan ha bundits fast, enligt polisen.

Rånarna försvann från butiken med kontanter och tobaksvaror. Det är oklart vart de sedan tog vägen. Polisen hade på måndagsmorgonen ingen misstänkt för brottet.

– På plats har det genomförts teknisk undersökning. Nu vidtar själva utredningen och arbetet med att se vad vi kan få fram. Det tar lite tid i och med att den tekniska utredningen ska ner till Nationellt forensiskt centrum, säger Jyrki Väliharju, ansvarig polis för utredningen.

Har ni kunnat höra några vittnen?

– Eftersom ärendet är så pass färskt är jag väldigt mån om att inga uppgifter av det vi vet kommer ut i större omfattning. Så det vill jag inte gå in på det.

Hur är det med den anställde?

– Jag har inga uppgifter om hur det står till med den som blev utsatt för brottet. Det vanliga är att polispatrullerna på plats ser till att personen får det stöd och ges den hjälp som behövs. Men jag har inte själv haft personlig kontakt med brottsoffret så jag kan inte säga hur personen mår just i dag, säger Jyrki Väliharju.

Mitt i har sökt Ica Nära Kursboda som väljer att inte kommentera händelsen.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Snackisar

MoS förvandlas till ett fantasiland i Lego

Nyheter

Kvinna föll från balkong i Alby

Nyheter

Nu är tjejfotbollen i gång i Vårberg

Nyheter

Kulturchefer åtalas för mutbrott

Rättegång Solna tingsrätt
Brott

AIK-tränare våldtog tre barn

Brott

Kund stalkade butiksbiträde i ett år