Rånare slog man med tennisrack och stal bilen

polis tennis
Männen slog bilägaren med knytnävar och tennisracket innan de gav sig av i bilen. 
En Sundbybergsbo spelade tennis med sina vänner i Bergshöjden, när fyra män kom fram och krävde att han skulle lämna i från sig nycklarna till sin BMW. 
Männen slog efter det bilägaren med knytnävar och tennisracket och stal även hans klocka innan de gav sig av i bilen. 

Det var vid 20-tiden, den 31 maj förra året, som Sundbybergsbon tog med sig två vänner för att spela tennis i Bergshöjden i Rissne.

Efter att de spelat 1,5 timme kom fyra killar in på planen och frågade vems bilen var som stod parkerad intill tennisplanen.

De omringade Sundbybergsbon, tog i från honom tennisracket och slog honom över en örat.

Därefter började de putta honom upp i en skogsdunge och hotade med att skjuta honom i knäskålen med en pistol. Hela tiden slog männen Sundbybergsbon med knytnävar och tennisracket mot magen och huvudet.

De tvingade av mannen hans bilnycklar och klocka och hotade med att söka upp hans vänner och familj om han pratade med polisen. Sedan tog gänget bilen och körde i väg.

Tre dagar senare var Sundbybergsbon och badade i Hornsbergs på Kungsholmen, när han plötsligt fick syn på en av männen som slagit och rånat honom.

Vid en bensinstation fick han kontakt med poliser i en polisbil och hoppade in i baksätet. Strax därpå kunde han peka ut mannen som han tidigare sett.

En 19-årig man döms nu till ett års fängelse för rån och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen nekar till brott och menar att han befann sig hemma med sin familj den aktuella kvällen.