Rånförsök mot växlingskontor i Jakobsberg

Ingen i personalen skadades fysiskt under rånförsöket.
Ingen i personalen skadades fysiskt under rånförsöket.
Strax före klockan tolv på onsdagen larmades polisen till ett Jakobsbergs centrum där tre personer försökt råna ett växlingskontor. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot.

Vid 11.37 på onsdagen larmades polisen till ett växlingskontor i Jakobsberg. Tre personer försökte råna växlingskontoret och sprang därefter från platsen och flydde i en bil. Inte långt från brottsplatsen hittades en brinnande bil, som sannolikt har haft med rånförsöket att göra.

– Bilen är tagen i beslag och ska genomgå en teknisk undersökning, säger Eva Nilsson fick polisens regionsledningscentral.

Personalen på plats var chockad, men fysiskt oskadd. Polisen ville, före brottsplatsundersökningen, inte bekräfta huruvida de smällar som hörts under rånförsöket faktiskt varit skottlossning. Men senare under onsdagseftermiddagen bekräftades via polisens hemsida att skott hade avlossats inne på växlingskontoret. Gärningsmännen eftersöktes med hundpatruller och helikopter, men ingen hade på torsdagsförmiddagen gripits för brottet.

 

Många människor ska ha bevittnat rånförsöket och polisen har många vittnen att höra. Brottet rubriceras just nu som försök till rån eftersom gärningsmännen inte ska ha fått med sig något från växlingskontoret