Blåljus: Rattfull brakade in i motorvägsbygge

En person är anhållen misstänkt för mordet.
Blåljuskollen Haninge, måndag.
Floravägen, Västerhaninge.
Ett villainbrott skedde på Floravägen i Västerhaninge.
Rattfull brakade rätt in i trafikplats Handen-bygget, Haningepolisen ser allt fler rattfyllerister vid Systembolaget, flera bostadsinbrott i Västerhaninge, villabrand i Vendelsö och så krockade en buss och en bilist i Jordbro. Här är Blåljuskollen Haninge måndag, med helgens blåljushändelser.

Rattfull man brakade rätt in trafikplatsbygget

Vittnen blev nog rätt överraskade när en manlig bilist i 40-årsåldern brakade rätt in i det avspärrade trafikplatsbygget på riksväg 73, i höjd med trafikplats Handen, vid 02.45 natten mot lördag.
– Mannen var alkoholpåverkad och körde rätt in i buffertzonen, rätt på koner och däck. Bilen blev ganska demolerad, men föraren klarade sig rätt bra. Airbagen löstes ut, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Senare på lördagsförmiddagen, vid 10.15 gjorde polisen en rutinkontroll vid Ica Maxi Haninges handelsplats, och en person i 40-årsåldern blev rapporterad för rattfylla.

Nu uppger polisen för Mitt i att just Ica Maxi Haninges handelsplats, där Systembolaget ligger, sedan en tid tillbaka har oroväckande många berusade bilister.

– Vi ser det på antalet anmälningar. Systembolaget öppnar ju vid 10-tiden, och det verkar som att de som rapporteras har alkohol kvar i kroppen från kvällen innan och kör hit för att ”fylla på lagret” så fort Systembolaget öppnar, säger Lars-Göran Rehn.

 

Kollision mellan buss och bilist

Vid 13-tiden på lördagen kolliderade en buss och en bilist i korsningen Mostensvägen/Södra Jordbrovägen. Räddningstjänst och polis larmades ut, och enligt de initiala uppgifterna var personbilsföraren skadad.

 

Tre bostadsinbrott i Västerhaninge

Tre villainbrott, varav två stannade vid försök, skedde i Västerhaninge gångna helgen.

Samtliga tre fall ägde rum mellan klockan 17 och 18.50 på lördagskvällen.

På Sturevägen och Skogsstigen skedde de två försöken och här har man upptäckt brytmärken. På Floravägen fullbordades inbrottet.

Floravägen, Västerhaninge.Ett fullbordat inbrott skedde på Floravägen i Västerhaninge under helgen.

I samtliga fall har tjuvarna försöket eller lyckats lyfta bort fönsterkassetterna.

– Det är oklart vad som stulits i det fullbordade fallet, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Sturevägen och Skogsstigen ligger nära varandra, och polisen tror att samma gärningsmän kan ligga bakom alla tre fallen.

– Vi har ingen aning om det faktiskt är så, men visst talar mycket för det, säger Lars-Göran Rehn.

 

Brand i villa i Vendelsö

Vid 15.15 på söndagen larmades räddningstjänst och polis till Källtorpsvägen i Vendelsö, efter uppgifter om en brand i ett innertak i en villa.

Det visade sig att de boende själva lyckats släcka med en pulversläckare.

– Det verkar som att det var ett elfel bakom branden. Det blev inga större skador, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.