”Kan inte säga att Bandidos etablerats där”

Lokalen ligger på Markörgatan mellan Mekonomen och Cirkle K-macken.
Lokalen ligger på Markörgatan mellan Mekonomen och Cirkle K-macken.
Max Åkerwall.
Max Åkerwall.
Högsta polisledningen i lokalpolisområdet Haninge-Nynäshamn vill inte slå fast att Bandidos etablerats i lokalen vid Brandbergen. "Vi har kontrollerat Bandidosmänniskor på adressen, men vi kan inte säga att Bandidos etablerats där", säger Pär "Lunkan" Lundqvist, ställföreträdande lokalpolisområdeschef.

Mitt i har tidigare berättat om lokalen i norra delen av Brandbergens arbetsplatsområde.

Den nuvarande hyresgästen – enligt fastighetsägaren en mc-förening, och inte kriminella mc-gänget Bandidos – har hyrt sedan ett år tillbaka.

Enligt poliskällor till Mitt i har lokalen dock etablerats som Bandidos Stockholms nya klubblokal.

Men detta har Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen, inte velat slå fast.

– Vår bild är att de (Bandidos) inte alltid är där, sade han till Mitt i tidigare i år.

Nu menar också Pär ”Lunkan” Lundqvist, tillförordnad lokalpolischef i Haninge, att polisen bara vid en enskild fest sett ett flertal Bandidos-medlemmar vid lokalen.

– Vi har kontrollerat Bandidosmänniskor på adressen, men vi kan inte säga att Bandidos etablerats där, säger han till Mitt i.

Som alltid i vanlig underrättelseverksamhet så följer dock lokalpolisen utvecklingen, menar Pär Lundqvist.

Max Åkerwall.

– Vi försöker inte mörka utan vi har kontrollerat Bandidosmänniskor där, men vi kan inte säga att det är en klubblokal för Bandidos eller att de är etablerade där, säger han, och fortsätter:

– Just runt mc-klubbar finns det väldigt mycket rykten och snack. Alla rykten, alla underrättelser och tips undersöker vi. I de allra flesta fall så stämmer de inte.

Max Åkerwall lämnade nyligen posten som lokalpolisområdeschef i Haninge-Nynäshamn för Södertälje, men sade innan det till Mitt i:

– Person eller personer med kopplingar till ”mc-miljön” förefaller ha tillgång till en lokal i vårt område. Det finns vissa indikationer på att en eller flera personer som har kontrollerats av oss i närområdet har kopplingar till den sfär som benämns Bandidos.