Misstänkta flydde i taxibil

Flera misstänkta gärningsmän lastar in cigaretter i en personbil.
Flera misstänkta gärningsmän lastar in cigaretter i en personbil.
Misstänkt gärningsman rullar ut ett stort antal cigaretter genom grinden.
Misstänkt gärningsman rullar ut ett stort antal cigaretter genom grinden.
Polisen misstänker att sju personer var inblandade i det uppmärksammade inbrottet på Swedish Match i Kungsängen i slutet mars i år. Två av dem greps och åtalas nu för grov stöld.

Det var vid 3-tiden på morgonen den 24 mars som larmet kom om inbrott i tobaksjättens lagerlokal i Brunna. Polis och väktare kom till platsen och kunde konstatera att lagergrinden forcerats med en hjullastare och att en lagerdörr brutits upp.

Cigaretter till ett värde av 884 000 kronor var borta.

Genom övervakningsbilder har polisen kunnat följa händelseförloppet. Klockan 03.07 kör hjullastaren in genom lagergrinden. Därefter bryts dörren upp och flera maskerade personer rör sig i bild. Två personbilar körs in på området och lastas fulla med cigaretter. Sedan backas en vit skåpbil in på området och lastas den med. Vid klockan 03.18 lämnar de platsen.

Polisen har kunnat hitta en av de misstänkta personbilarna i närheten av Willys i Bro fullastad med cigaretter. Den andra personbilen och skåpbilen är borta.

De två nu åtalade är båda Järfällabor i 20-årsåldern. De stoppades på E18 på väg mot Järfälla när de flydde i en taxibil. Misstanken är att de först färdades i den upphittade personbilen för att sedan byta till en taxi. Åklagarens bevisning mot männen består bland annat av dna-spår och övervakningsbilder.

Brottet bedöms som grov stöld. Båda de misstänkta har förnekat brott.