Skickade bild på avrättning – skulle döda vän

Hotade att mörda sin vän.
Hotade att mörda sin vän.
En man hotade att mörda sin vän. Skickade bilder på avrättningar och hängsnara till en gemensam vän från Danderyd. Hoten var för en skuld på drygt 3000 kronor. Nu döms mannen till skyddstillsyn.

En man hotade att döda sin vän för en skuld på drygt 3000 kronor. Han skickade bilder på IS-avrättningar och filmer där han sitter med en kniv som han demonstrativt drar längs med halsen. Dessa bilder skickade han till en kvinna i Danderyd och hotade att han skulle döda deras gemensamma vän.

Hoten inträffade efter ett tvistemål i tingsrätten männen emellan där den hotfulle mannen ville ha betalt för en flygbiljett som han hade betalat åt sin vän. Mannens kompis hävdade att han inte hade sagt att han kunde åka och ville inte betala för resan. Resan kostade drygt 3000 kronor.

Skulle leja mördare

Mannen förlorade målet i tingsrätten och mordhotade efter det sin vän via deras gemensamma väninna. Till henne skickade han både bilder, filmer och skrev att han skulle döda deras kompis. Till sin hjälp skulle han leja en hemlig mördare eller själv utföra dådet med en kniv.

Både kvinnan  och mannen som blivit hotad kände allvarlig rädsla för sina liv.

Det var för att skrämmas bara

I polisförhöret säger mannen att han ville skrämmas bara och förstod inte att det skulle uppfattas som ett hot.

Nu döms mannen för olaga hot till skyddstillsyn och ska betala skadestånd till de bägge på 10 000 kronor vardera.