Skickade sex-sms – skyllde på sömntabletter

Mannen skickade flera sex-sms under en kväll – sen skyllde han på sömntabletter.
Mannen skickade flera sex-sms under en kväll – sen skyllde han på sömntabletter.
En man i 30-årsåldern från Täby skickade flera sex-sms. Han skyllde på att han tagit sin receptbelagda medicin, men nu döms han av tingsrätten till böter.

Det var under en kväll förra året som en kvinna från Täby fick ta emot flera sms med sexuellt innehåll. Personen bakom sms:en var en man från Täby i 30-årsåldern som kvinnan ska ha varit löst bekant med.

De ska aldrig haft någon relation utan bara haft gemensamma bekanta och gått på samma skola flera år tidigare. En kväll skickade han flera bilder med sexuellt innehåll och sms med bland annat förfrågningar om de skulle ha sex.

Skyller på sömntabletter

Mannen berättade i polisförhör att han hade bråkat med sin partner och var berusad vid tillfället och inte kom ihåg att han skickat några sms. Men när det var dags för rättegång berättade han en annan historia – nämligen den att han tagit en receptbelagd sömntablett där biverkningarna bland andra inkluderar  ”sömngång” och ”olämpligt beteende”.

Men tingsrätten avfärdar historien som en efterhandskonstruktion, eftersom han inte vid något tillfälle nämnt medicinen under förundersökningen. Han säger att han nämnt det och att polisen måste glömt att anteckna det. Men detaljen, menar tingsrätten, är alldeles för väsentlig att missa – dessutom hade han själv godkänt förhörsprotokollet.

Skickat sms tidigare

Han hade också skickat ett liknande sms vid ett tidigare tillfälle, men som inte ryms i åtalet. Rätten menar också att även om han tagit medicinen så är det osannolikt att den haft så allvarliga biverkningar att mannen är fri från ansvar.

Han döms till sexuellt ofredande och ska betala 18 900 kronor i böter samt ett skadestånd på 5000 kronor till kvinnan.