Skulle hämta sin stulna bil – blev bestulen igen

En otursförföljd bilägare blev bestulen på samma bil två gånger på två dagar.
Den otursförföljde bilägaren blev bestulen på samma bil två gånger på två dagar.
En person i Barkarby fick höra att hans stulna bil fanns att hämta på Ålstavägen. När han kom dit och väntade på bärgningsbil dök en person upp och sprejade honom i ansiktet – och stal samma bil igen.

En bilägare rapporterade i tisdags sin bil stulen. När polisen frågade honom vad de skulle göra om bilen hittades sa han att de kunde höra av sig till honom. Det var också vad som hände. Under torsdagen hittades bilen på Ålstavägen i Barkarby och ägaren åkte dit i en annan bil.

Väl där så ringde han sitt försäkringsbolag och satt kvar i bilen i väntan på att en bärgningsbil skulle dyka upp. Då var olyckan, och oturen, framme igen. En person kommer fram till honom och sprejar honom i ansiktet med något okänt ämne – och stjäl den nyss återfunna bilen.

– Då körde ägaren efter i den andra bilen, den han anlänt till platsen med, och ringde polisen, säger Towe Hägg, presskommunikatör på Stockholmspolisen.

Samma bil anmäld stulen två gånger på två dagar

Ägaren kunde berätta för polisen att bilen körde ut på Norrviksleden, i riktning mot länsväg 275. Sen försvann den.

– Nu är den anmäld som stulen igen, säger Towe Hägg.

Polisen kom dit för att upprätta en anmälan och söka efter bilen i närområdet, men än är bilen inte hittad och ingen är gripen eller misstänkt för stölden.

Ingen är heller gripen för när bilen stals förra gången.

– Så det kan ju vara, eller inte vara, samma person som tagit den båda gångerna, säger Towe Hägg.