Man döms – släpade kvinna på färja

Misshandeln skedde på en färja hösten 2014.
Misshandeln skedde på en färja hösten 2014.
Lidingöbon träffade en kvinna på en Finlandsfärja. Hon följde med till hans hytt, därefter släpade han ut henne och lämnade henne i korridoren.
Nu döms han att betala 22 000 kronor i skadestånd.

Lidingöbon, som är i 40-årsåldern, träffade en kvinna på en Finlandsfärja hösten 2014. Kvinnan följde med till mannens hytt, men hon minns inte var som hände där.

Lämnades utanför hytten

Mannen har i förhör berättat att han ville att de skulle gå tillbaka till discot, men att kvinnan inte mådde bra. Enligt honom bad hon om hjälp att ta sig till hissen. Han ska då ha försökt att få henne att resa sig, men när det inte gick dragit henne längs golvet ute i korridoren utanför hytten. Han lämnade henne för att leta efter en kompis som skulle kunna hjälpa honom.

Kvinnan hade då en kort klänning på sig och byxor neddragna till knäna och fick sår och brännskador av friktionen när hon drogs på golvet.

22 000 kronor i skadestånd

Tingsrätten har tittat på filmer från övervakningskameror som visar hur mannen tittade sig omkring innan han började släpa kvinnan och hur han drar i henne och lämnat henne liggandes.

Tingsrätten bedömer inte att mannens historia är trovärdig och dömer honom till 40 timmars samhällstjänst för misshandel. Han ska dessutom betala 22 000 kronor i skadestånd till kvinnan, som mått mycket dåligt efter händelsen.