Tumult uppstod vid stenkastning – en anhållen

polisbil
Arkivbild.
En man misshandlades när tumult uppstod efter stenkastning i Skogås på tisdagskvällen.
Nu har en person i 15-årsåldern anhållits misstänkt för försök till grov misshandel.

En person har anhållits misstänkt för försök till grov misshandel mot en man i 40-årsåldern i samband med stenkastning vid ett parkeringshus på Melodivägen i Skogås på tisdagskvällen. Det var när mannen sa till ungdomarna om stenkastningen som tumult uppstod. Han skadades då lindrig plåstrades om av ambulanspersonal på plats.

– Två personer greps i inledningsskedet. En har nu anhållits misstänkt för försök till grov misshandel, den andra har släppts men är fortsatt misstänkt för delaktighet i händelsen, säger åklagare Björn Ankarling som leder förundersökningen.

De båda misstänkta är i 15-årsåldern, varav den anhållna, som nekar till brott, misstänks ha kastat en sten mot mannen.

– Det ställer höga krav för att frihetsberöva ungdomar, men med hänsyn till det allvarliga brott som personen misstänks för anser jag att det är skäligt att göra det, fortsätter Björn Ankarling.

Uppgifterna går isär

Mitt i har varit i kontakt med mamman till en av ungdomarna som inledningsvis misstänktes för inblandning i misshandeln. Enligt hennes son ska mannen ha skrikigt glåpord mot sonen och den nu anhållna personen och felaktigt beskyllt dem för stenkastningen.

– Då ska det ha blivit en tumultartad situation där sparkar och slag ska ha utdelats från bådas håll. När jag frågade poliserna om vad som hänt, och vad min son ska ha gjort, fick jag inga konkreta svar. Jag tycker att allt verkar diffust, säger mamman.

Enligt Björn Ankarling är det ett tidigt skede, och han vill därför inte gå in i detalj i utredningen.

– Men jag kan säga som så att uppgifterna om vad som har hänt går isär, säger han.

Enligt honom ska hittills ingen anmälan mot mannen ha gjorts, däremot har mamman som Mitt i har varit i kontakt med anmält de ingripande poliserna för kränkande beteende mot hennes son. Hon ifrågasätter också deras sätt att hantera hela situationen.

Den kritiken är inget som Björn Ankarling kan kommentera.

Delar av händelseförloppet ska ha filmats med mobiltelefon. Det tillsammans med andra vittnesuppgifter ledde fram till att personerna kunde gripas i närområdet efter misshandeln.

Initialt talade polisen om åtta ungdomar som ska ha varit inblandade i stenkastningen. Flera av ungdomarna kontrollerades under kvällen, men de är i nuläget inte misstänkta för brott.

Enligt polisen ska ingen annan förbipasserande ha skadats vid stenkastningen.

Häktingsförhandlingen mot den nu anhållna är planerad till på fredag.