Kladdade på polis – inne i polisbilen

Polisen knackade dörr i området.
Mannen har åtalats för flera sexuella ofredanden och hot.
Enligt den kvinnliga polisen tafsade mannen på henne och smekte samtidigt sig själv. Händelsen inträffade när mannen omhändertagits för fylleri. Nu har han åtalats för flera sexuella ofredanden och olaga hot.

Mannen i 30-årsåldern riskerar att fällas för sexuellt ofredande för att ha tafsat på kvinnor vid tre olika tillfällen, varav ett i en polisbil, när han omhändertagits för berusning. Den gången var det en polis han gav sig på.

Tafsade på polis

Av förhör framgår det att han trots flera tillsägelser smekt sig själv samtidigt som han tafsat den kvinnliga polisen på låret, tittat på henne och kallat henne ”söt”,

Händelsen inträffade på E18 i Danderyd i början av december när mannen skulle föras till Solna polisstation.

Vid de andra tillfällena gav sig mannen på främmande kvinnor vid Täby centrum.

Hotade flera med pistol

Mannen har även åtalats för olaga hot för att under en dag i höstas ha hotat flera personer i centrala Stockholm – i Gamla stan och vid Kungsträdgården – med någon typ av leksakspistol. Enligt vittnen riktade mannen pistolen mot dem och tryckte på avtryckaren flera gånger.

I förhör har mannen nekat, inte velat kommentera anklagelser eller förklarat att han inte minns.

Dömd tidigare

Dessutom har mannen åtalats för ringa stöld, ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman samt hot mot tjänsteman – det sistnämnda för att ha hotat skära halsen av två poliser.

Mannen har tidigare dömts för flera brott, bland annat stöld och misshandel.