Flera snatterier, trafikkaos och en hänsynslös stöld

Flera snatterier inträffar just nu i Haninge, bland annat till följd av vinterkylan.
Flera snatterier inträffar just nu i Haninge, bland annat till följd av vinterkylan.
BLÅLJUSKOLLEN: Flera snatterier, trafikkaos och en hänsynslös stöld. Här är Blåljuskollen Haninge, fredag.

Allt bättre trafiksituation
Från onsdagen har polisen, som gick in i särskild händelse, behövt arbeta en hel del med att få ordning på trafikregleringen lokalt på grund av snöovädret, men det har sett allt bättre ut ju längre veckan gått.

– Vi tycker nog att många i Haninge har lagt om däcken, men det är ju väldigt halt på sina håll. En del vägar i Haninge var väldigt isiga i mitten av veckan där snöröjningen inte helt hade hunnit med, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Flera snatterier – i samband med snöns och vinterns intåg
Polisen uppger att det pågår många snatterier i Haninge just nu. I många fall tycks det ha med vinterkylan att göra.

På Öob Haninge greps två personer, mellan 25 och 30 år, i mitten av veckan sedan de snattat mössor, vantar och bijouterier till ett värde av 800 kronor.

En kvinna i 30-årsåldern greps på torsdagen vid Port 73 sedan hon snattat barnskor. En väktare greps henne och kvinnan medgav direkt det hon gjort. Hon uppgav samtidigt att hennes barn saknade tillräckligt på fötterna, och att hon inte hade några pengar till barnskor.

– Vi hoppas att socialtjänsten kan hjälpa kvinna, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

På torsdagen greps även en kvinna på Hemköp i Haninge centrum sedan hon gått ut med omkring 50 chokladkakor på sig, till ett värde av 1 000 kronor.


Man misshandlades i Brandbergen – blev av med plånboken
En man i 35-årsåldern, som ska ha varit påverkad av alkohol, blev nedslagen vid Brandbergens centrum på torsdagskvällen. Händelsen inträffade utanför Ica Brandbergens varuintag vid 22-tiden.

– Mannen föll till marken, människor kom till undsättning och gärningsmännen försvann. Men i den allmänna oordningen kom andra personer fram och stal mannens plånbok som hamnat på backen. Det är ju tråkigt att folk passar på efter en misshandel, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.