Slog sönder bilar på ryska ambassaden

Ryska ambassaden på Gjörwellsgatan på Kungsholmen.
Ryska ambassaden på Gjörwellsgatan på Kungsholmen.
En man i 40-årsåldern häktades i helgen efter att han i förra veckan olovligen tagit sig in på ryska ambassaden på Kungsholmen, skriver Expressen.
Mannen är misstänkt för grovt olaga intrång och skadegörelse.

Det var på morgonen den 10 januari som den nu häktade mannen hoppade över ett staket och tog sin på ryska ambassaden på Gjörwellsgatan på Kungsholmen, skriver Expressen. Inne på ambassadområdet började han slå på en bil. Personal på ambassaden ingrep och höll kvar mannen tills dess att polisen kom.

Mannen släpptes kort efteråt men samma eftermiddag åkte han ut till en annan rysk diplomatklassad byggnad på Lidingö. Där slog han sönder en övervakningskamera med en hockeyklubba.

Attackerat ambassaden tidigare

Enligt Expressen är det inte första gången som mannen attackerar ryska intressen i Stockholm. För tre år sedan slog han sönder rutor på bilar vid ryska ambassaden på Kungsholmen.

Mannen häktades i lördags som misstänkt för flera fall av grovt olaga intrång och skadegörelse. Till Expressen säger mannens advokat att han erkänner brott och förklarar händelsen med att han varit påverkad av alkohol.