Söramordet: Friandet av 18-åring överklagas

Svea hovrätt
Åklagaren vill försöka få 18-åringen fälld för mordet i hovrätten.
Åklagaren väljer att överklaga frikännandet av 18-åringen för Söramordet till hovrätten. I överklagan skriver man att tingsrätten inte har bedömt bevisningen på rätt sätt.

Tingsrättens beslut att frikänna den 18-åring som stod anklagad för att ha mördat en 17-åring utanför en skola i Österåker i somras, har nu överklagats till hovrätten.

Åklagaren anser att tingsrätten har gjort fel i sin bedömning att bevisen inte håller för att binda 18-åringen för delaktighet i mordet.

En begäran lämnades in på fredagen innan nyårshelgen. Dock har man önskat att få tidsfristen att överklaga, som var satt till den 8 januari, förlängt till den 19 i stället med hänvisning till julledighet, för att kunna utveckla åtalspunkterna, .

Åklagren yrkar att hovrätten ska döma 18-åringen som nu är släppt på fri fot, för mord, alternativt synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott.

17-åringen hittades ihjälslagen utanför Söraskolan i Åkersberga i slutet av juni och motivet för mordet har inte kunnat fastställas.

Tidigare artiklar som Mitt i publicerat angående Söramordet: