Stenkastning och brinnande möbler i helgen

Polisen möttes av stenkastning på fredagskvällen när de tillsammans med räddningstjänsten larmades ut till två olika bränder i Tyresö. Dagen efter brann en bil i samma område.

– Det var en del oroligheter i området kring Granängsringen i fredags. Det var två bränder. Vid den ena så brändes möbler och den andra var en gräsbrand, säger Therese Löthman, kommunpolis Tyresö.

Bränderna kunde räddningstjänsten relativt snabbt släcka, men det uppstod i samband med insatsen en del oroligheter mellan ungdomarna på platsen och polisen.

– De kastade sten mot polisen och det var stökigt där under ett par timmar. Två personer togs in av polisen, men släpptes sedan, säger Therese Löthman.

Dagen efter var det en bilbrand, även denna i området kring Granängsringen. En bil brann upp helt och en som stod intill brandskadades.

– Det är svårt att säga vad som ligger bakom oroligheterna, men det brukar vara sådana tendenser når sommaren kommer och det är mycket människor i rörelse ute. Det är inte helt ovanligt att det händer, säger Therese Löthman.